Entorn

El nostre entorn:
la D.O. Penedès

 

La influència del sol i del mar Mediterrani fan del Penedès un territori privilegiat pel cultiu de la vinya. En aquest entorn, gaudir del sol entre les vinyes, passejar per pobles i ciutats, i descobrir els grans vins i caves dels seus cellers, constitueix una experiència altament gratificant. Benvinguts a la DO Penedès!

 

La terra de la DO Penedès és àmplia i oberta i s’estén al llarg d’una gran franja de territori entre mar i muntanya, a mig camí entre Tarragona i Barcelona.  Més que unes terres de vinya amb tradició mil·lenària, el Penedès simbolitza tot un món vitivinícola, on homes i dones dedicats a l’elaboració de vins entenen la seva tasca com un art i un compromís.

 

 

 

A part de les grans extensions de vinyes, trobem diversos parcs naturals d’un gran interès com són el Parc Natural del Garraf, d’Olèrdola i del Foix. Hi ha tanmateix unes poques esglésies romàniques de més envergadura: Sant Martí Sarroca, Sant Marçal de Terrassola i Sant Sebastià dels Gorgs.

 

El Penedès i el Garraf és terra de festes i tradicions. La Festa Major de Vilafranca és realment excepcional. I la Plaça de la Vila ha esdevingut al llarg de la història: “la plaça més castellera”.

 

Deixa’t seduir pel Penedès. Vine i deixa’t portar per la seva personalitat, els seus vins, caves, la seva gastronomia i cultura, per la natura, l’arquitectura i l’art. Descobreix-ne racons i experiències amb la seva gent. Perquè un dia és suficient per enamorar-se d’aquesta terra…i també suficient per saber que hi tornaràs.

1/4
1/5